ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ SIFNOS TRAIL RACE 2018

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΑ

1.ΑΠΟΔΟΧΗ. Με τη δήλωση συμμετοχής ο αθλητής αποδέχεται τους παρόντες κανονισμούς τέλεσης των αγώνων με την επωνυμία Sifnos Trail Race και αποφασίζει αν θα συμμετάσχει στη Μικρή ή στη Μεγάλη διαδρομή.

Κάθε αθλητής οφείλει να σέβεται τους παρόντες κανονισμούς, να υπακούει στις υποδείξεις της οργανωτικής επιτροπής και των κριτών του αγώνα καθώς επίσης κατανοεί ότι θα κινηθεί σε ορεινό περιβάλλον, με δύσβατο έδαφος, μεγάλες κλίσεις και κατά τη διάρκεια του αγώνα θα είναι εκτεθειμένος στις όποιες καιρικές συνθήκες επικρατούν στην περιοχή την συγκεκριμένη ημέρα.  

2.ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ. Δικαιούνται να συμμετάσχουν άνδρες και γυναίκες με ηλικία μεγαλύτερη των 18 ετών. Η ηλικία των 18 ετών πρέπει να είναι συμπληρωμένη την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα (γεννημένοι πριν τις 5 Μαΐου 2018).  

3.ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ. Μεγάλη διαδρομή 30Κ: Α1 (18-29) γεννημένοι 2000-1989, Ανδρών Α2 (30-39) γεννημένοι 1988-1971979, Ανδρών Α3 (40-49) γεννημένοι το 1978-1969, Ανδρών Α4 (50+) γεννημένοι 1968 και νωρίτερα, Γυναικών Γ1 (18-39) γεννημένες 2000-1979 και Γυναικών Γ2 (40+) γεννημένες 1978 και νωρίτερα. Επίσης θα βραβευτεί η καλύτερη ομάδα η οποία πρέπει να αποτελείται από τουλάχιστον 3 αθλητές. Αν συμμετέχουν περισσότεροι αθλητές σε μία ομάδα θα υπολογίζονται οι 3 καλύτεροι χρόνοι.
Μικρή διαδρομή 10Κ: Ανδρών (18+) γεννημένοι από το 2000 και νωρίτερα, Γυναικών (18+) γεννημένες από το 2000 και νωρίτερα. 

4.ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ. Ο αγώνας Sifnos Trail Race θα γίνει το Σάββατο 5 Μαΐου 2018. Η εκκίνηση θα είναι κοινή και για τις δύο διαδρομές και θα δοθεί στις 09:00 πμ. Ο χώρος εκκίνησης-τερματισμού είναι κοινός για τη μεγάλη διαδρομή και θα γίνει στις Καμάρες ενώ ο τερματισμός της μικρής διαδρομής θα είναι διαφορετικός και θα γίνει στην Απολλωνία. Οι τελετές απονομής στους νικητές των κατηγοριών, για όλες τις διαδρομές, θα γίνουν το βράδυ της ίδιας μέρας σε χώρο που θα ανακοινωθεί έγκαιρα.  
5.ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ. Το κόστος για τη Μεγάλη διαδρομή ορίζεται στο ποσό των 15 ευρώ και για τη Μικρή διαδρομή στο ποσό των 10 ευρώ. Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται μέσω της ιστοσελίδας του αγώνα. Η συμμετοχή θεωρείται έγκυρη από τη στιγμή που έχουν κατατεθεί τα χρήματα στην Τράπεζα και έχει γίνει έλεγχος της πληρωμής από τους διοργανωτές. Αν κάποιος ματαιώσει τη συμμετοχή του πρέπει να το κάνει το αργότερο 30 μέρες πριν τη διεξαγωγή του αγώνα ώστε να του επιστραφεί το αντίτιμο συμμετοχής.

Σε περίπτωση ματαίωσης του αγώνα, για οποιονδήποτε λόγο, θα επιστραφεί ακέραιο το αντίτιμο συμμετοχής εντός 30 ημερών. Σε περίπτωση αναβολής του αγώνα, δεν επιστρέφεται το κόστος συμμετοχής. Μετά την ολοκλήρωση της εγγραφής, αλλαγή επιλεγμένης διαδρομής μπορεί να γίνει μόνο σε άμεση συνεννόηση με τη διοργάνωση και το αργότερο 10 ημέρες πριν τη διεξαγωγή του αγώνα. 
6.ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΑΡΙΘΜΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ. Δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των συμμετοχών.

7.ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ. Η διαδρομή του αγώνα ακολουθεί άσφαλτο, καλντερίμια, χωματόδρομους, μονοπάτια, ρέματα αλλά και το φυσικό ανάγλυφο όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο και είναι σηματοδοτημένη σε όλο το μήκος της. Στη συνέχιση της σωστής διαδρομής βοηθά η κανονική σηματοδότηση των μονοπατιών (μπογιά σε βράχους, ταμπελάκια), ταινία έργου ανά τακτά διαστήματα και χιλιομετρικοί δείκτες. Το μήκος της Μεγάλης διαδρομής είναι 29,5 χιλιόμετρα με 1930 μέτρα θετικής υψομετρικής διαφοράς και της Μικρής διαδρομής 9,6 χιλιόμετρα με 350 μέτρα θετικής υψομετρικής διαφοράς.

8.ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ. Στη Μεγάλη διαδρομή υπάρχει ένα χρονικό όριο αποκλεισμού στο 23ο χιλιόμετρο. Όποιος αθλητής φτάσει εκεί 5 ώρες μετά την εκκίνηση, θεωρείται εκτός αγώνα και όχημα της διοργάνωσης θα τον οδηγήσει στο χώρο τερματισμού. Αν αποφασίσει να συνεχίσει, πρέπει να γνωρίζει πολύ καλά το βουνό, κινείται με δική του ευθύνη και με ελλιπή πλέον σηματοδότηση αφού η σκούπα του αγώνα θα μαζεύει την επιπλέον σήμανση. Οι αθλητές που για οποιοδήποτε λόγο εγκαταλείπουν είναι υποχρεωμένοι να ενημερώσουν τον κριτή στον πλησιέστερο σταθμό ελέγχου. Όσοι αθλητές τερματίσουν μετά από το όριο των 7 ωρών θεωρείται ότι δεν ολοκλήρωσαν τον αγώνα. Στη Μικρή διαδρομή δεν υπάρχουν χρονικά όρια. Έγκυροι θεωρούνται όσοι αθλητές τερματίσουν μέσα στο όριο των 7 ωρών.                                                                      
9.ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΘΛΗΤΗ. Ο κάθε αθλητής είναι υποχρεωμένος να έχει στο μπροστινό μέρος της μπλούζας του και σε εμφανές σημείο τον αριθμό συμμετοχής. Ο αριθμός απαγορεύεται να διπλωθεί ή να αλλοιωθεί κατά οποιοδήποτε τρόπο.  
10.ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΗ ΑΘΛΗΤΩΝ. Κάθε αθλητής ο οποίος προσεγγίζεται από κάποιον γρηγορότερο αθλητή είναι υποχρεωμένος εφόσον του ζητηθεί να τραβηχτεί στην άκρη ώστε η προσπέραση του, να γίνει γρήγορα και με ασφάλεια.  
11.ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΑΘΛΗΤΩΝ. Απαγορεύεται η συνοδεία αθλητών σε μέρος της διαδρομής από φίλους, συγγενείς και οικόσιτα ζώα. Όποιος αθλητής επιθυμεί να τρέξει με συνοδεία ζώου συντροφιάς πρέπει να το έχει δεμένο, να ακολουθεί τον τελευταίο αθλητή και η προσπέρασή του επιτρέπεται μόνο κατόπιν συγκατάβασής του.  
12.ΒΟΗΘΕΙΑ. Απαγορεύεται οποιαδήποτε εξωτερική βοήθεια, ή τεχνητή υποβοήθηση αθλητών μεταξύ τους καθώς και η χρήση οποιουδήποτε μηχανοκίνητου βοηθητικού μέσου. Επιτρέπεται η χρήση μπατόν, χάρτη, πυξίδας, GPS, κινητού τηλεφώνου. 
13.ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ. Απαγορεύεται αυστηρά η απόρριψη οποιουδήποτε υλικού συσκευασίας κατά μήκος της διαδρομής.  
14.ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ. Η μεγάλη διαδρομή έχει 6 σταθμούς τροφοδοσίας κατά μήκος της διαδρομής ενώ η μικρή διαδρομή έχει μόνο 1 σταθμό.   
15.ΣΤΑΘΜΟΙ ΕΛΕΓΧΟΥ.  Όλοι οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να καταγραφούν από τους κριτές που θα βρίσκονται στους σταθμούς τροφοδοσίας. Όποιος αθλητής δεν περάσει έστω κι από έναν σταθμό ελέγχου θεωρείται άκυρος. Αν κάποιος αθλητής αποφασίσει να αλλάξει διαδρομή μέσα στον αγώνα, για οποιοδήποτε λόγο, από αυτή που αρχικά είχε δηλώσει είναι αυτομάτως εκτός αγώνα.  
16.ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ. Η οργάνωση δεν υποχρεώνει τους αθλητές να μεταφέρουν συγκεκριμένο εξοπλισμό. Συστήνονται όμως για τη μεγαλύτερη από τις  διαδρομές και ειδικότερα για τους αρχάριους, τα εξής: Μικρό σακίδιο με ασκό νερού, αντιανεμικό, στερεά τροφή, ελαστικός επίδεσμος, σφυρίχτρα, κινητό τηλέφωνο.  
17.ΠΟΙΝΕΣ. Όλες οι παρακάτω παραβάσεις επιφέρουν την ποινή του αποκλεισμού:

Μη εμφάνιση ή αλλοίωση αριθμού συμμετοχής.

Αποδοχή εξωτερικής βοήθειας.

Χρήση μηχανοκίνητου βοηθητικού μέσου.

Ρίψη απορριμμάτων.

Αλλαγή μεταξύ μεγάλης-μικρής διαδρομής.

Παρεμπόδιση άλλου αθλητή ή αντιαθλητική συμπεριφορά.

Μη συμμόρφωση με οδηγίες κριτών.

Αγένεια – Ανάρμοστη συμπεριφορά προς την οργανωτική επιτροπή, κριτές, εθελοντές κλπ.

Μη παρουσία σε σταθμό ελέγχου.

Χρήση απαγορευμένων ή ναρκωτικών ουσιών.

Άρνηση σε έλεγχο ντόπινγκ.

Άρνηση εξέτασης από γιατρό της οργάνωσης αν αυτό κριθεί απαραίτητο οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Εγκατάλειψη και μη ενημέρωση κριτή επιφέρει την ποινή του αποκλεισμού από κάθε μελλοντική διοργάνωση.

18.ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ. Ενστάσεις για οποιοδήποτε λόγο γίνονται μόνο από τον ίδιο τον αθλητή το αργότερο 30 λεπτά μετά τον τερματισμό του. Η όποια απόφαση της επιτροπής ενστάσεων, είναι τελική και δεν δέχεται καμία συζήτηση.  
19.ΕΠΙΤΡΟΠΗ. Την επιτροπή του αγώνα, υπεύθυνη για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ένσταση προκύψει, αποτελούν οι: Διευθυντής αγώνα, Υπεύθυνος χάραξης, Υπεύθυνος ασφαλείας και ο Υπεύθυνος κριτών.  

20.ΑΣΦΑΛΕΙΑ. Η οργάνωση επιτηρεί τις διαδρομές, όσο αυτό είναι δυνατό, για την αποφυγή οποιουδήποτε απρόοπτου και παρέχει ιατρική βοήθεια σε αθλητές που θα βρεθούν σε ανάγκη.   

21.ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ. Ο οργανωτής μπορεί να τροποποιήσει τις διαδρομές αν για οποιονδήποτε λόγο υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια των αθλητών. Επίσης μπορεί να καθυστερήσει την έναρξη ή και να ματαιώσει ή αναβάλλει τον αγώνα λόγω κακοκαιρίας ή άλλης ανωτέρας βίας.  
22.ΕΠΑΘΛΑ. Οι πρώτοι νικητές των κατηγοριών κάθε διαδρομής θα πάρουν κύπελλο και μετάλλιο. Οι δεύτεροι και τρίτοι νικητές μετάλλιο. Ως έπαθλα είναι πιθανό να προσφέρονται δώρα των χορηγών στους νικητές κάθε κατηγορίας. Επιπλέον δώρα των θα μοιραστούν σε κλήρωση με τον αριθμό συμμετοχής. 

23.ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ. Με την αίτηση συμμετοχής κάθε αθλητής επιτρέπει στον οργανωτή τη φωτογράφηση και τη βιντεοσκόπηση του, στην διάρκεια του αγώνα και των απονομών, για διαφημιστικούς σκοπούς.  
24.ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ. Ο οργανωτής δεν ευθύνεται για το θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των συμμετεχόντων οι οποίοι υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που εμπεριέχει η κίνηση σε ορεινό περιβάλλον, έχουν την ανάλογη εμπειρία και ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν. Κάθε αθλητής είναι υποχρεωμένος να προβαίνει τακτικά σε ιατρικό προληπτικό έλεγχο. Ο οργανωτής διατηρεί το δικαίωμα να μην επιτρέψει σε κάποιον αθλητή να ολοκληρώσει τον αγώνα αν υπάρχει σχετική γνωμάτευση του γιατρού του αγώνα. Η ασφάλιση των αθλητών επιβαρύνει τους ίδιους.   
25.ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ. Η οργάνωση διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης των παρόντων κανονισμών διεξαγωγής του αγώνα χωρίς προηγούμενη ενημέρωση αν αυτό κριθεί απαραίτητο. Σε καμία περίπτωση η οποιαδήποτε αλλαγή δεν θα αλλοιώνει το ύφος του αγώνα.

ENGLISH VERSION

RACE REGULATION

1.Approval. With the participation statement, the athlete accepts the current Sifnos Trail Race race regulations and decides whether to participate in the Small or Grand Tour.

Each athlete has to respect the present regulations, obey the instructions of the organizing committee and the judges of the match and also understands that he will move in a mountainous environment with inaccessible terrain, great inclinations and during the race will be exposed to any weather conditions prevail in the area on that day.

2. PARTICIPATION FEE. Men and women older than 18 years are eligible to participate. The age of 18 must be completed on the day of the race (born before 5 May 2018).

3. CATEGORIES. Long track 30K: A1 (18-29) born 2000-1989, Men A2 (30-39) born 1988-1971979, Men A3 (40-49) born in 1978-1969, Men A4 (50+) born 1968 and earlier , Women CI (18-39) born 2000-1979 and Women C2 (40+) born 1978 and earlier. It will also be awarded the best team which must consist of at least 3 athletes. If more athletes participate in a team, the 3 best times will be counted.
Short track 10K: Men (18+) born from 2000 and earlier, Women (18+) born from 2000 and earlier.

4. PERFORMANCE DURATION. The Sifnos Trail Race race will be on Saturday, May 5, 2018. The start will be common for both routes and will be given at 09:00 AM The start-finish area is common to the long route and will be in Kamares while the termination of the short journey will be different and will be done in Apollonia. The award ceremonies for the winners of the categories for all routes will be made on the same day in a space that will be announced in time.
5.OF PARTICIPATION. The cost for the Long Route is set at € 15 and for your Small Trip at € 10. Entries are made through the race website. Participation is considered valid as soon as the money has been deposited with the Bank and payment has been checked by the organizers. If someone cancels their participation, he / she must do so no later than 30 days before the race to return the participation fee.

In the event of cancellation of the match, for any reason, the fee will be refunded in full within 30 days. In the event of a postponement, the participation fee is not refunded. Once registration has been completed, a change of a selected route can only be made in direct consultation with the organization and no later than 10 days before the race.
6.NOTE NUMBER OF PARTICIPANTS. There is no limit to the number of entries.

7.TURNING THE RACE. The course of the race follows asphalt, cobblestone streets, dirt roads, trails, streams and the natural relief where this is deemed necessary and is marked along its entire length. Continuing the correct route helps regular signposting of the trails (rock paint, labels), project tape at regular intervals and mileage indicators. The length of the Long Route is 29.5 km with 1930 meters of positive altitude difference and the Small Route 9.6 km with 350 meters of positive altitude difference.

8. TIME LIMITS. On the Great Route there is a blockade time limit of 23rd km. Any athlete who arrives there 5 hours after the start is considered out of the race and the vehicle of the event will lead him to the finish area. If he decides to continue, he has to know the mountain very well, moves on his own responsibility and with incomplete signaling, since the broom of the race will collect the extra markings. Athletes who leave for any reason are obliged to inform the judge at the nearest control station. Athletes who finish after the 7-hour limit are deemed not to have completed the race. There are no time limits on the Short Route. Valid athletes end up within the 7-hour limit.
9. ATHLETE BIB. Each athlete is required to have the BIB on the front of his shirt and in a prominent position. The number is forbidden to fold or be altered in any way.
10.PROSPERSATION OF ATHLETES. Every athlete who is approached by a faster athlete is obliged to be pulled aside so that his overtaking can be done quickly and safely.
ATHLETES CONNECTION. It is forbidden to accompany athletes on part of the journey from friends, relatives and domestic animals. Any athlete wishing to run with a companion dog must have it tied, follow the last athlete and pass it on only with his consent.
12. HELP. It is forbidden

13. CONSEQUENCES. It is strictly forbidden to dispose of any packaging material along the route.
14. POWER STATIONS. The long route has 6 power stations along the route while the small route has only 1 station.
15. CONTROL STATIONS. All athletes are required to be registered by the judges at the feeder stations. Any athlete who does not pass through a control station is considered invalid. If an athlete decides to change course in the race, for whatever reason, the one he initially stated is automatically out of the race.
16. REQUIRED EQUIPMENT. The organization does not oblige athletes to carry specific equipment. However, they are recommended for the largest of the routes and especially for the beginners, the following: Small pouch with water pouch, windproof, solid food, elastic bandage, whistle, mobile phone.
17.PENALTY. All of the following violations result in the exclusion penalty:

Do not show or change membership number.

Accept external assistance.

Use of a motorized accessory.

Waste disposal.

Change between long-haul route.

Obstruction of another athlete or unsportsmanlike behavior.

Non-compliance with judges' instructions.

Pride - Inappropriate behavior towards the organizing committee, judges, volunteers, etc.

Not present at a control station.

Use of prohibited or narcotic substances.

Refusal to control doping.

Denial of examination by an organization's physician if this is deemed necessary at any time during the race.

Abandonment and failure to inform a judge will result in the exclusion penalty from any future event.

18. RESPONSES. Objections for any reason are made only by the athlete himself no later than 30 minutes after the end of the contest. Any decision of the protest committee is final and does not accept any discussion.
19.Annex. The Match Committee, responsible for any problem or objection, is: Race Director, Engraving Officer, Safety Officer, and Judge Chief.

20. SAFETY. The organization monitors the routes as much as possible to avoid any inconvenience and provides medical assistance to athletes who will be in need.

21. ROUTE AMENDMENT. The organizer may modify the routes if for any reason there is a risk to the safety of the athletes. It may also delay the start or even cancel or postpone the match due to bad weather or other force majeure.
22.EFFICIENCY. The first winners in the categories of each race will win cups and medals. The second and third medal winners. Prizes are donated to the winners of each category. Their additional gifts will be dealt in a draw with the entry number.

23.A. ADMINISTRATION. With the application form, each athlete allows the organizer to photograph and record his video during the match and the award for promotional purposes.
24. RESPONSIBILITY OF LIABILITY. The organizer is not responsible for the death, injury or any damage to the health of the participants who submit the application to claim that they are aware of the dangers involved in the mountainous environment, have the relevant experience and that their state of health is good and allows them to fight. Every athlete is required to regularly conduct medical screening. The organizer reserves the right not to allow an athlete to complete the match if there is a relative opinion of the match physician. The insurance of the athletes is burdened by them.
25. AMENDMENT OF RULES. The organization reserves the right to amend these race regulations without prior notice if this is deemed necessary. Under no circumstances will any change alter the style of the match.

© 2017 Sifnos Trail Race. All Rights Reserved. Designed By Chronosystems